Продукти:
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 бурканче от лютеница кисело мляко или 400 мл лимонада
• 2 1/2 ч. ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия или настъргана кора от лимон
Начин на приготвяне:
Разбъркваме на ръка яйцата със захарта и олиото. После добавяме млякото. Накрая постепенно добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме с тел, за да стане хомогенна сместа.
Сипваме тестото в широка тепсия и печем 20-25 минути в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...