Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 кофичка сметана
• 500 г ягоди
• 3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме киселото мляко в торба от тензух и го оставяме няколко часа да се изцеди. Разбиваме сметаната с пудрата захар и я смесваме с изцеденото кисело мляко.
Приготвената смес разсипваме в чаши за шампанско, така че да напълним чашите до половината. Върху разлятата смес нареждаме с връхчетата нагоре добре измитите и отцедени ягоди. Преди сервиране поръсваме крема с пудра захар.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...