Продукти:
• 1 малък зрял пъпеш
• 20 г желатин
• 1 кофичка сметана
• 1 ч.ч. бяло сладко вино
• 1 к.ч. глюкоза
• 1 с.л. ром
• 1 пакетче желирани ментови бонбони
• 8 лимонови или портокалови резенки
Начин на приготвяне:
Почистваме пъпеша, нарязваме го и пюрираме с виното, глюкозата и рома. Накисваме желатина, за да набъбне, а после го разтваряме на водна баня, без да завира.
Всичко разбъркваме с битата с миксер сметана. Разпределяме в чаши и прибираме в хладилника. Преди сервиране обръщаме в чинийки и украсяваме отгоре със захаросаните желирани плодове.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...