Продукти: (за 4 порции)
• 500 г къпини
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 4 кофички кисело мляко
• печени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Измиваме плодовете и ги претриваме през ситно сито, за да получим каша. /Оставяме няколко къпини за украса./
Изцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Прибавяме ванилиите и плодовата каша. Разбъркваме всичко много добре и разпределяме крема в широки стъклени чаши.
Отгоре украсяваме с отделените къпини и печени орехови ядки. Оставяме крема да престои 2-3 часа в хладилник и поднасяме.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...