Продукти:
• 150 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 5 яйца
• 300 г брашно
• 200 мл прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 300 г кокосово брашно
За глазурата:
• 300 г кристална захар
• 1 пакетче краве масло
• 100 г какао
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме едно по едно яйцата, по малко от прясното мляко и брашното с бакпулвера. Внимаваме сместа да не се пресече. Разбъркваме всичко и изсипваме в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Печем блата в умерена фурна, без да го препичаме. Изчакваме да изстине и го нарязваме на малки квадратчета.
Разтваряме захарта за глазурата във водата, прибавяме маслото и какаото и сваряваме гъста каша. Потапяме всяка пастичка в глазурата, след което ги отцеждаме върху метална мрежа и ги овалваме в кокосово брашно.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...