Продукти:
• 4 белтъка
• 70 г захар
• 170 г смлени орехови ядки
За крема:
• 170 г краве масло
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 50 г какао /или шоколад на прах/
• 170 г захар
• 1/2 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците заедно със захарта, докато получим твърд сняг. Прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме сместа в квадратна тавичка, която сме намазали с масло и посипали с брашно. Печем в умерена фурна.
Разтопяваме маслото за крема на тих огън, прибавяме захарта и какаото и варим при непрекъснато бъркане, докато се разтвори захарта. Тогава прибавяме един по един жълтъците и ванилията. Разбиваме много добре крема и с помощта на нож, който мокрим във водата, го намазваме върху изпечения сладкиш.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...