Продукти за кокосовия слой:
• 6 белтъка
• 6 с.л. захар
• 100 г кокосови стърготини
• 4-5 с.л. брашно
За шоколадовия слой:
• 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао
• 1/2 с.л. бакпулвер
За крема:
• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 5 с.л. прясно мляко
• 200 г краве масло
• 1 ванилия
За глазурата:
• 100 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Кокосов слой: Разбиваме белтъците, добавяме захарта, кокосовите стърготини и брашното, разбъркваме и изсипваме на равномерен слой в намазнена форма.
Шоколадов слой: Разбиваме белтъците със захарта, един по един дабовяме жълтъците, брашното, пресято с какаото и бакпулвера. Изливаме внимателно и равномерно тестото върху първия слой. Изпичаме за 25-30 мин при 180 градуса.
Крем: Смесваме жълтъците, захарта и млякото и сваряваме на водна баня до сгъстяване. Охлаждаме и добавяме лъжица по лъжица размекнатото масло. Изсипваме крема върху изстиналия блат и слагаме в хладилника за 1 час.
Глазура: Смесваме съставките и ги разтопяваме на водна баня, охлаждаме сместа и заливаме сладкиша. Оставяме го още 1 час в хладилника, след кожето го нарязваме на квадратчета – пастички.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....