Продукти:
• 200 г захар
• 10 яйца
• 200 г брашно
• 1 ванилия
• 100 г краве масло
• 250 мл малинов сироп
За глазурата:
• 200 г захар
• 1 белтък
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Бием с миксер захарта и жълтъците до пухкава бяла смес. Прибавяме пресятото с ванилията брашно и разтопеното масло. Разбиваме белтъците на твърд сняг и на части ги слагаме в сместа. Разбъркваме много добре с дървена лъжица, за да не спадне тестото.
Намасляваме тавичка, покриваме я с намаслена пергаментова хартия и изсипваме в нея сместа. Печем в предварително загрята умерена фурна и внимаваме да не препечем блата, защото няма да можем да го навием.
Топлия блат слагаме върху мокра и изцедена кърпа. Заливаме с малиновия сироп или намазваме тънко с мармелад и навиваме на стегнато руло. Увиването става с помощта на хартията.
Оставяме рулото да изстине и в това време сгъстяваме захарта с белтъка на сняг, като по малко наливаме лимонов сок. Оцветяваме тази глазура с малко малинов сироп и намазваме рулото.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...