Продукти: (за 4-5 порции)
• 6 картофа
• 500 мл прясно мляко
• 40 г краве масло
• 130 г кашкавал
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 кубче бульон
• 1 филия сух бял хляб
• подправки, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги сваряваме в малко вода. Доливаме горещото мляко и разтваряме в него натрошения бульон. Прибавяме маслото, сварените жълтъци и пасираме, докато получим гладка смес.
Поръсваме подправки по избор и опитваме на сол. Сервираме с настърганите на едро кашкавал и белтъци.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...