Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 2 с.л. сладък червен пипер
• 2 с.л. горчица
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка стрит босилек
• 2 щипки смляна мащерка
• 2 щипки самардала
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме доматите през месомелачка, като ги почистваме от люспичките и семената. Варим ги в разлат съд, докато сместа стане по-гъста от нектар.
Отстраняваме от огъня, добавяме босилека и подправките. Насипваме в буркани и стерилизираме 5 минути.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...