Продукти:
• 5 кг червени домати
• 5 кг червени чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената и ги прекарваме през месомелачка заедно с обелените и нарязани домати. Посоляваме на вкус и сгъстяваме пюрето на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Разпределяме готовото пюре в сухи буркани, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...