Кулинарни рецепти » Камби с дребни плодове

 Камби с дребни плодове

Продукти:

• 8 кг камби
• 1 глава целина с листата
• 1,5 ч.ч. плодове по избор /боровинки, касис, арония/
• 1 връзка магданоз
• 1/3 корен хрян
• 4 глави чесън
• черен пипер, бахар

За саламурата:

• 7 л вода
• 1 л ябълков оцет /6%/
• 600 г сол
• 300 г мед

Начин на приготвяне:

Надупчваме камбите около дръжките и ги нареждаме в 3-литрови буркани. Между тях слагаме плодчетата, парченца хрян и целина, скилидки чесън, листа зелении и зрънца черен пипер и бахар.

Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме да изстине и наливаме при камбите. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало