Продукти:
• 8 кг камби
• 1 глава целина с листата
• 1,5 ч.ч. плодове по избор /боровинки, касис, арония/
• 1 връзка магданоз
• 1/3 корен хрян
• 4 глави чесън
• черен пипер, бахар
За саламурата:
• 7 л вода
• 1 л ябълков оцет /6%/
• 600 г сол
• 300 г мед
Начин на приготвяне:
Надупчваме камбите около дръжките и ги нареждаме в 3-литрови буркани. Между тях слагаме плодчетата, парченца хрян и целина, скилидки чесън, листа зелении и зрънца черен пипер и бахар.
Възвираме саламура от посочените продукти, оставяме да изстине и наливаме при камбите. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...