Продукти:
• 4 кг червени чушки
• 500 г лук
• 2 едри глави чесън
• 400 мл олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, отстраняваме дръжките със семената и на части ги слагаме в тенджера под налягане. Наливаме вода, колкото да ги покрие, затваряме и варим 2-3 мин след като засъска. (Можем да ги пуснем в тенджера с вряща подсолена вода за 10-15 мин.)
Обелваме чушките, докато са още горещи, и ги прекарваме през месомелачка заедно с обеления лук. Счукваме обеления чесън заедно със солта. Прибавяме го и разбъркваме, като на тънка струйка наливаме олиото.
Пълним сместа в буркани, затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...