Продукти:
• 4 кг червени чушки
• 500 г лук
• 2 едри глави чесън
• 400 мл олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, отстраняваме дръжките със семената и на части ги слагаме в тенджера под налягане. Наливаме вода, колкото да ги покрие, затваряме и варим 2-3 мин след като засъска. (Можем да ги пуснем в тенджера с вряща подсолена вода за 10-15 мин.)
Обелваме чушките, докато са още горещи, и ги прекарваме през месомелачка заедно с обеления лук. Счукваме обеления чесън заедно със солта. Прибавяме го и разбъркваме, като на тънка струйка наливаме олиото.
Пълним сместа в буркани, затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...