Продукти:
• 7 кг тиквички
• 5 кг червени домати
• 1 кг лук
• по 1 връзка копър и магданоз
• 100 г захар
• 100 г сол
• олио
Начин на приготвяне:
Остърганите тиквички нарязваме на шайби и изпържваме леко в сгорещено олио. Отцеждаме ги, а в същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на филийки лук.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Посоляваме, подправяме със захар и варим с непрекъснато бъркане, докато намалят наполовина обема си. Прибавяме лука, зелените наситнени подправки, досоляваме, наливаме 150 мл олио и готвим, докато доматите напълно поемат мазнината.
В затоплени буркани редим пласт тиквички, пласт изстинал доматен сос. Последният пласт трябва да е от домати. Затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...