Кулинарни рецепти » Компот от ябълки

 Компот от ябълки

Начин на приготвяне:

Обелваме3 ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги почистваме от семената. За да не потъмнеят, ги слагаме във вода с лимонтузу (на 1 л вода – 1 ч.л. лимонтузу) или в 2% солен разтвор.

След 1 час измиваме ябълките и ги бланшираме, като ги държим 5-6 мин във вряща вода. Изплакваме ги със студена вода и ги нареждаме в буркани.

Заливаме с горещ захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) и затваряме бурканите. Стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало