Начин на приготвяне:
Обелваме3 ябълките, нарязваме ги на четвъртинки и ги почистваме от семената. За да не потъмнеят, ги слагаме във вода с лимонтузу (на 1 л вода – 1 ч.л. лимонтузу) или в 2% солен разтвор.
След 1 час измиваме ябълките и ги бланшираме, като ги държим 5-6 мин във вряща вода. Изплакваме ги със студена вода и ги нареждаме в буркани.
Заливаме с горещ захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) и затваряме бурканите. Стерилизираме 20 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...