Продукти:
• 1 бутилка полусухо шампанско
• 50 мл жълта “Пиня Колада”
• 150 мл ананасов сок
• 150 мл газирана вода
• 100 мл захарен сироп
• 4 шайби ананас от компот
• 4 кайсии
• половин портокал
• 1 резен пъпеш
• 8 кръгчета лимон
Начин на приготвяне:
Измиваме кайсиите, отстраняваме костилките им и ги нарязваме. Наситняваме на звездички или лунички пъпеша и ананасовите шайби, а обеления портокал нарязваме на кубченца.
Заливаме със захарния сироп, смесен с ликьора. Оставяме за около 1 час на студено, след което прехвърляме сместа в съд за болета.
Наливаме предварително охладените шампанско, ананасов сок и сода. Слагаме половината от лимоновите колелца в болето, а останалите срязваме по средата и закрепяме за стените на съда.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...