29.11.2020 година
1564339898.swf
Л
екарска консултация
  3826  |   0  
Проблеми след отстраняване на матката
Преди 5 години ми отстраниха матката и яйчниците и оттогава досега страдам от безсъние, главата ми се върти, зрението ми се влоши, имам горещи вълни и много се потя. Не искам да пия хормонални таблетки. Посъветвайте ме как да се оправя с природни средства.
Кал. Яс. от С.


След отстраняването на матката и яйчниците у жената веднага започва климаксът. За облекчаване на състоянието ви предлагаме да опитате хомеопатични препарати и да изпълните няколко билкови рецепти. А за болките в ставите, които ви мъчат, яжте повече мляко и млечни продукти.

Билкови рецепти:

• Смесват по 2 с. л. цвят от невен и горски слез, по 3 с. л. стрък от изсипливче, трицветна теменуга, цвят от черен бъз, корен от гръмотрън, кора от зърнастец и корен от сладък корен. 1 с. л. от сместа се залива с чаша кипяща вода. Престоява 30 минути и се прецежда. Пие се сутрин и вечер по чаша на малки глътки.
• Смесват се по 3 с. л. стръкове от пачи очебо-лец, млечка, цвят от бял равнец и цвят от лайка. 1 с. л. от сместа се залива с чаша кипяща вода. Престоява 30 минути и се прецежда. Пие се сутрин и вечер по чаша на малки глътки.
• Приготвя се смес от от по 1 сл. листа от мента и стрък от горчив пелин заедно с по 2 с. л. плод от медицински копър, липов цвят и кора от зърнастец. 1 с. л. от сместа се залива с чаша кипяща вода. Престоява 30 минути и се прецежда. Пие се сутрин и вечер по чаша на малки глътки.
17.07.2012 г. / д-р Севдалина Цанева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020