Още рецепти » Пречистваме кръвта с лечебни растения

 Пречистваме кръвта с лечебни растения

Обикновено през пролетта и есента ни препоръчват да изчистим организма си от натрупаните токсини. Много хора се подлагат на немислими процедури, аз винаги съм била и оставам противник на насилието над себе си и предпочитам естествените и физиологични методи. Такава е специалната диета, понякога и краткото гладуване. Но за пречистване на кръвта харесвам най-много лечебните растения. Зная, че идва зима и до пролетта е още далеч, но ми се иска сега да споделя как приготвям една

моя специална салата:

За основа вземам обикновена салатка, примерно 2/3 от целия обем, добавям зелен лук, млади листа от бял равнец, листа от глухарче, листа от жълт кантарион (още 1/3 от обема) и клонче свеж росопас. Подправям салатата с малко зехтин и лимонов сок, които предварително съм разбила с вилица. Тази салата може да се яде всеки ден, дори и месец. Пречиства кръвта, извежда солите и холестерола. Разбира се, най-добре е да се яде самостоятелно, без друга храна и хляб - за закуска или вместо вечеря.

А през есента обичам да пия билков чай:

• Росопас, листа от бяла бреза, коприва, хвощ, трицветна теменуга, корени и стръкове от глухарче, кора от зърнастец и листа от маточина - в равни части. Заливам с 250 мл вряща вода 2 ч.л. от сместа, оставям ги да киснат 10 минути и прецеждам. Пия два пъти на ден по една малка чашка чай (150 мл).

Този чай извежда излишните течности, шлаки, засилва обменните процеси, изчиства кожата и организма като цяло. Правя само два курса на лечение - есен и пролет, а състоянието ми забележимо се подобрява. Моят мъж страдаше от подагра. След като се присъедини към моите лечебни курсове, на практика се избави от сезонното обостряне на болестта.

Автор: Стоянка Ангелова

Представяме Ви:

ЛЕЧЕНИЕ С ЛИМОНИ

От древни времена са търсели помощта на лимона при дифтерит, болести на черния дроб, скорбут, жълтеница, отоци, ревматизъм, камъни в пикочния мехур, подагра, простуда, атеросклероза, авитаминоза и т....

Как да сготвим мозък?

Паниран мозък Продукти за 4 порции: 500 г телешки или свински мозък, 1 връзка корени за супа, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 3-4 с.л. брашно, половин пакетче краве масло, 1 с.л. олио, лимонов сок, ...

За кухнята - с любов

За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Тя е място не само за приготвяне и съхраняване на храната, но и уютното пространство, което обединява всички обитатели, подхранвайки обичта, раз...

Салати в буркани

Ловджийска салата Прoдукти: 4 кг зеле, 2 кг чушки, 2 кг моркови; зa маринатата: 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 1 глава целина, черен пипер на зърна Нaчин на приготвяне: Почистеното з...

Начало