Още рецепти » Как се прави имамбаялдъ

 Как се прави имамбаялдъ

За да направите имамбаялдъ са ви необходими 3-4 патладжана, 3-4 домата, 2-3 чушки, 2-3 моркова, 2-3 парчета керевиз, 2-3 глави лук, 5-6 скилидки чесън, 100 мл олио, сухар, доматено пюре, сол, червен пипер, лимон, захар, магданоз.
По цялата дължина на патладжаните през един пръст обелете ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици направете разрези. Оставете патладжаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушете, но не много. Леко посолете. В същата мазнина задушете лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посолете така приготвената плънка и напълнете патладжаните през разрезите, направени в обелените ивици. Наредете напълнените патладжани в тавичка, като на всеки патладжан сложите отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Залейте патладжаните с малко вода и ги изпечете в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да разширим коридора и кухнята

КОРИДОРЪТ Коридорът е първото място в дома, което посреща нас и гостите ни. Неприятно е, когато помещението е малко, затова търсим възможности да го разширим. Как да стане това? Подът ...

Китайското зеле ще стане и в твоята градина

Китайското зеле (или по-точно китайските видове зеле) се появи по нашите пазари, макар и ограничено. Естествено като вносен артикул. У нас не се произвежда, макар да не липсват условия. Липсват познан...

Поставете сами фототапет

За да се насладите на красотата на необикновени морски брегове, високи скали, водопади, да се любувате на екзотични растения и животни, не е задължително да пътувате “през девет планини в десета”. ...

Сиена – бляскавата перла на Тоскана

Сиена е най-съвършенният средновековен град в Италия. В сърцето му се намира Пиаца дел Кампо – най-невероятният, изграден във формата на раковина и прочут с конните надбягвания – палио, които се прове...

Начало