Още рецепти » Люти чушки по селски

 Люти чушки по селски

За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Адекватна бърза помощ

Уви, невинаги, когато имаме нужда от тях, лекарите могат да се озоват на секундата, затова всеки от нас трябва да се научи да оказва първа помощ на ближния си, докато не е станало непоправимо късно. К...

Вкусотии в гювечета

Свинско с гъби Продукти за 4 гювечета: 800 г свинско месо, 1 к.ч. брашно, 2 яйца, 1 к.ч. олио, 1 1/2ч.ч. гъби, 2 глави лук, 1 ч.ч. бяло вино, 4 с.л. настърган кашкавал, черен пипер, сол. Нaчин...

Лечението на съдружното кривогледство

Заболяването представлява изразено отклонение на едното око при запазен нервно-мускулен апарат. Времето на появата му е 1-3-годишна възраст. Лечението Лечението на съдружното кривогледство ...

Постни ястия с картофи

Картофи по лионски Прoдукти: 1 кг картофи, 3 глави лук, 4 с.л. масло, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Сваряваме добре измитите картофи, обелваме ги, нарязваме ги на кръгчета...

Начало