За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
Рубеолата – причина ли е за появата на захарен диабет при малките от 3 до 7 години? Ако това е така, какво да се направи, за да не се случи? Какви са симптомите на диабета при децата? Кр. В. от Н. ...
Зимният букет трябва да е добре аранжиран и нагизден от добре изсушени цветя, но багрите да са ясни и свежи. За тази цел много подходящ е лимониумът, който е едногодишно растение. Цветовете са обагрен...
Фонте Лученте се намира на пътя, водещ от Фиезоле до Монтебени. Градината е отворена за посетители от 31 март до 29 октомври от 10 до 15 часа. Приемат се групи от максимум 30 души. Някои части на град...
Според легендата херцог Бертхолд фон Церинген бродил из тези места, когато насреща му изкочила мечка и с поглед настойчиво го „помолила” да я убие. Пронизана от неговата стрела, мечката „благодарно” и...