За тази туршия са ни необходими 2 кг люти чушки от сорта Шипка, 1,5 л. оцет, 500 мл вода, 2 к.ч. сол и 1 ч.ч захар. Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареждаме в бурканчета. Приготвяме саламура от оцета, водата, солта и захарта и заливаме чушлетата. Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици и я прибираме на хладно място.
През пролетта, особено ако се случи да е много горещо, по зеленчуковите лехи, ягодите, малините и дръвчетата връхлитат цели пълчища от всевъзможни гъсеници, листни въшки, акари. За ликвидирането им мо...
Не са нужни кой знае какви умения и познания, за да отгледате и да се радвате на множество красиви растения у дома си. Те се задоволяват с минимални грижи – редовно поливане, подхранване с тор поне ве...
Много хора мечтаят за собствена градина, за която да се грижат с любов. За съжаление повечето от жителите на градовете никога не могат да постигнат мечтата си. За тях, както и за всички, които имат ну...
Изненада с банани Прoдукти: 400 г ванилов сладолед, 6 банана, 15 г краве масло, 50 г захар, 4 с.л. ром, настъргана лимонова кора. Нaчин на приготвяне: Обелваме бананите и ги нарязваме надлъжно ...