Още рецепти » Ресторант Гара за двама

 Ресторант Гара за двама

За приятелите на традиционната руска кухня, препоръчваме този малък ресторант, сгушен в центъра нa София на адрес:

Ул. „Бенковски” №18
Тел. 989 76 75, 0897 841 113


Следвайки идеята на едноименния филм, ресторантът прилича на влак, със самостоятелни четири купета. Тук всеки, който обича руската кухня с удоволствие ще й се наслади в задушевна обстановка. Ценителите на водката, имат богат избор, а към нея, стопляйки душата си, могат да опитат много различни специалитети. Да започнат от най-класическото мезе – сельодката със задължителния руски черен хляб, да опитат сибирските пелмените, украинския борш, салянката (два вида – месна или рибна), студеното предястие от желирани меса „Холодец”.
Няма да сбъркате ако си поръчате пилето „Табака”по класическа грузинска рецепта. Ако предпочитате риба - видовете са много, но пастърва „Галицин” със сигурност ще ви хареса. А без „Бьов Строганов” руската кухня е немислима. Прословутата торта „Наполеон” и „Черна перла”, собствено производство, са любими сладкиши на посетителите на ресторанта.

Рецепти

Пелмени

Прoдукти: Тесто: 330 г брашно, 1 яйце, 500 мл вода, сол на вкус; Плънка: по 200 г телешко и свинско месо, 40 г кромид лук, 500 мл вода, сол и черен пипер на вкус; Сос: горчица, оцет и краве масло.

Нaчин на приготвяне: Замесва се твърдо тесто. Разточва се кора и с форма (може и обикновена чаша) се изрязват кръгчета. В средата на всяко се слага по малко от плънката. Завиват се на полумесец и краищата им се прищипват. Готовите пелмени се пускат в кипяща подсолена вода и се варят 6 мин., докато изплуват. Сервират се със сос от горчица, оцет и разтопено масло.

Бьов Строганов

Прoдукти: 850 г говеждо месо, 1/2 супена лъжица маргарин, 1 супена лъжица брашно, 80 г сметана, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 глава кромид лук, 300 г картофи, сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Нaчин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, които се начукват и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се със сол и черен пипер и се пържат в горещ маргарин. След това се заливат със сметанов сос, който се приготвя от запържените в маргарина ситно нарязан лук и брашно, разредени от сметаната и доматеното пюре, загряти, но без да завират. Готовото ястие се сервира с пържени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Какво да видим в БАРСЕЛОНА

Великолепна архитектура, разкошни пешеходни зони, красиви панорами, денонощни развлечения – това е визитката на каталунската столица. Преживяла в хилядолетната си история много възходи и падения, днес...

Кога да откажем бебето от биберона?

Този навик трябва да бъде отказан колкото може по-рано. Най-добре е това да стане между третия и шестия месец. Понякога обаче бебетата са много упорити и не искат да се разделят със своята залъгалка. ...

Поканете ефектната фаукария у дома си

Южна Африка е дарила на цветарите безброй прекрасни любимци. Много от тях се отнасят към сукулентите – растения, натрупващи в органите си вода, която изразходват извънредно икономично, за да оцелеят в...

Тъмните бенки са опасни

За бенките и опасностите, които крият, разговаряме с д-р Веселин Илиев - Д-р Илиев, опасни ли са бенките? - Опасни са по-големите, които имат неравна повърхност, косми или са силно пигментир...

Начало