Още рецепти » Отглеждане на ябълки

 Отглеждане на ябълки

В света има 20 хиляди различни сорта ябълки. У нас са внедрени около 500 от тях. Превъзходните вкусови качества, доказаните лечебни свойства и голямата трайност на плодовете правят ябълката предпочитана овошка. Няма двор в България без ябълково дръвче.

Отглеждане на ябълки

В книгата на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на ябълките: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, сортове ябълки и видове подложки, резитби, торене и напояване. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат ябълковите насаждения. Подробно са описани пръсканията, които трябва да се извършат, и препаратите, които се прилагат. В края на книгата има полезна информация за брането и съхранението на ябълките, както и няколко практични рецепти за консервиране на плодовете.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Отглеждане на ябълки” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Холестеролът - какво трябва да знаем

Едни от честите въпроси, свързани с холестерола са: колко опасно е повишаването му, какви видове холестерол има и кои са нормалните и повишени стойности; кои лекарства са най-добри срещу холестерола; ...

Ползата и вредата от светлината

Електрическо осветление, камини, свещи – все източници на светлина… Ние ги ползваме, без да си даваме сметка за ползата и вредата и как правилно да си служим с тях Електрификация Електричест...

14 начина да прогоним стреса

Прекарваме близо половината от своя живот в труд за насъщния, така че ако мястото, където работим, и отношенията с колегите не са такива, каквито трябва да бъдат, това неминуемо ни се отразява. Много ...

Солени кексове

Царевичен кекс Прoдукти: 3 яйца, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. пшенично брашно, 1 ч.ч. царевично брашно, 200 г сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 бакпулвер. Нaчин на приготвяне: Разбиваме добре яйцата и ги с...

Начало