Още рецепти » Отглеждане на ябълки

 Отглеждане на ябълки

В света има 20 хиляди различни сорта ябълки. У нас са внедрени около 500 от тях. Превъзходните вкусови качества, доказаните лечебни свойства и голямата трайност на плодовете правят ябълката предпочитана овошка. Няма двор в България без ябълково дръвче.

Отглеждане на ябълки

В книгата на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на ябълките: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, сортове ябълки и видове подложки, резитби, торене и напояване. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат ябълковите насаждения. Подробно са описани пръсканията, които трябва да се извършат, и препаратите, които се прилагат. В края на книгата има полезна информация за брането и съхранението на ябълките, както и няколко практични рецепти за консервиране на плодовете.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Отглеждане на ябълки” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картини отопляват жилището

Днес отоплителни тела се вграждат в произведения на изкуството Съвременият пазар за отоплителни уреди предлага на потребителите голям избор от подови и настенни отоплители, които се различават, к...

Как да разберем детето си?

Лъжи, неувереност, изблици на гняв - наследникът ви съвсем не е ангелчето, чакано с нетърпение и надежда цели девет месеца. Не се стресирайте, а се постарайте да намерите решение на проблемите, без да...

Маслината ще украси двора ви

Маслината е едно от най-древните културни растения, с произход от Средиземноморието. Дървесината й е много цена за резбарството, поради своята твърдост и еднороден строеж. Тя е типично растение на су...

Десерти с къпини

Кошничка с къпини Прoдукти: 7 яйца, 500 г захар, 500 г брашно, 500 г краве масло, 250 мл прясно мляко, 40 г какао, 1 бакпулвер, 500 мл подсладена сметана, 300-400 г пресни къпини, 200 г течен шок...

Начало