Още рецепти » Отглеждане на ябълки

 Отглеждане на ябълки

В света има 20 хиляди различни сорта ябълки. У нас са внедрени около 500 от тях. Превъзходните вкусови качества, доказаните лечебни свойства и голямата трайност на плодовете правят ябълката предпочитана овошка. Няма двор в България без ябълково дръвче.

Отглеждане на ябълки

В книгата на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на ябълките: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, сортове ябълки и видове подложки, резитби, торене и напояване. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат ябълковите насаждения. Подробно са описани пръсканията, които трябва да се извършат, и препаратите, които се прилагат. В края на книгата има полезна информация за брането и съхранението на ябълките, както и няколко практични рецепти за консервиране на плодовете.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Отглеждане на ябълки” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Шишчета

Зеленчукови шишчета Продукти за 4 порции: 1 патладжан, 2 червени чушки, 8 дребни лукчета, 8 по-едри печурки, 100 г топено сирене, 100 г пушено сирене, 1 зелен домат, 2 с.л. олио; за маринатата: ...

Три изящни грации от рода Сенецио

Сенецио (Senecio) е много голям ботанически род. Още от стари времена е известен и с името си Цинерария (Cineraria). Включва около 3000 вида, които се отличават с изключително разнообразие във външния...

Десерти с макарони

Сладко макаронено рагу Прoдукти: 250 г макарони, 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ванилия, 120 г захар, 4 яйца, 250 г настъргано сирене, 150 г твърд кашкавал, 5 с.л. масло, 1-2 с.л. галета, 1...

Как се прави медовина

Наричат я още медово вино, хидромел, медов квас, медок. Известен е слаб и силен хидромел. В първия случай се използват водите от промиването на съдовете при прибиране на меда и остатъците от восъка. Т...

Начало