Още рецепти » Голямата магия в ресторанта на Астор

 Голямата магия в ресторанта на Астор

Ако сте отегчени от прозата на ежедневието и искате да се насладите на истинска кулинарна магия, трябва да отидете в ресторанта на Астор. Тук ви чака и още едно огромно удоволствие – да се докоснете от сцената на магичния театър до изумителното изкуство на на великия български маг. Роден с името Антраник Арабаджиян, той е единственият засега европеец, носител на Оскар за магично изкуство и още куп престижни награди, с над 15 хиляди представления зад гърба си. Аплодират го навсякъде по света –магьосникът с голямо сърце, библейска брада, обезоръжаваща усмивка и малко тъжни очи.

Ресторантът

В заведението зад хотел "Хемус" в столичния квартал Лозенец, на бул. Черни Връх 29, тел. 028661661; 0884755779 витаят духовете на най-великите български магове. Стените са покрити с реставрирани плакати от началото на века с образите на Сенко, Орфи, факира Мити. Самата призрачна сграда, скрита в дъното на голям двор, била притежание на фамилията на великия Сенко. Астор я купил през 1989 г. с идеята да направи малък магичен театър. После го съчетава с уютен ресторант и така вече 15 години. Официалното му име е "РАсторант - Магичен театър", но всички го знаят като ресторанта на Астор, който привлича гости от страната и чужбина.
Тук те могат да видят фокусите на маестрото – на метри от масата, на която са седнали. Случва се чаровникът да дойде до вашата маса и пред очите ви да прави своите истински магии. Гледате и не вярвате на очите си: как го прави, как стана всичко, след като не сте го изпуснали от погледа си дори за миг. Ресторантът е и своеобразна сцена за млади дебютиращи магьосници, на които Астор дава път.

Менюто

Вълшебството обаче не е само на сцената, а и във вкуснотиите, които ще ви предложат. Можете да си поръчате „Магична салата”, „Снежанка и 7-те маслини” (млечна салата с пресни краставици), „Шопски фокус” и „Овчарска магия”. А преди да дойде „тежката артилерия” с чудесни предложения от българската, арменската кухня и всякакви други кухни, ще ви изкуши 200-грамовата „Закуска на фараона” (филе, луканка, суджук, пастърма, шунка), пиратската магия (плато с пушена сьомга) или вълшебното плато „Аладин” (език със задушени гъби в масло). А после идва ред на „Тайната на Сенко” (свинско бон филе,език, кашкавал и гъби), „Закуската на факира Мити” (свинско бон филе, канапе,яйце, гъби, сос), „Манипулациите на Ирко”, „Магията на Майстора”, „Багдадски тайни”, „Филето на Дейвид Копърфилд”, „Мечтата на Освалдо Риос” (което не е нищо друго освен филе от бяла риба с чесън, масло и копър). И всичко това полято с качествени питиета под звуците на обичани романси… Между впрочем напитките също са обединени под забавните имена на магията. Започвате с конвенционалните магии на безалкохолните, после се отдавате на „малкото омагьосване” - бирата, за да дойде ред на средното – вината. А голямото омагьосване - твърдият алкохол, се радва на внимание от страна на гостите: качествено е, чудесно на вкус, разнежва душата и развеселява.

Уникалните рецепти на Астор

Арменска виагра

Прoдукти: 2 домата, 1 връзка магданоз, 1 връзка пресен лук, 50 г булгур; зa дресинга: лимон, зехтин, сол.

Нaчин на приготвяне: Всички зеленчуци се нарязват на ситно. Булгурът се накисва във вода за десетина минути и се прибавя към зеленчуците. Овкусява се с дресинга и се украсява по желание с лимон.

Сирене от Олимп

Прoдукти: 100 г сирене, 2 кръгчета домат, 1 люта чушка, 1 щипка сух риган, 1 суп. л. зехтин

Нaчин на приготвяне: Парче домакинско фолио се намазва със зехтина. Слагат се кръгчетата домат, върху тях се слага и сиренето. Отгоре се подрежда лютата чушка, нарязана на кръгчета. Накрая се поръсва с риган. Завива се и се пече на скара от двете страни. По този начин сиренето се стопява и когато го сервирате, то прилича на пастет.

Тайната на Сенко

Прoдукти: 180 г свинско бонфиле, 3 парчета сварен телешки език, 100 г пресни гъби, 50 мл бяло вино, 10 г кашкавал, 1/2 домат, 100 г готварска сметана, 1 щипка магданоз; зa гарнитурата: 150 г картофи соте, 150 г пържени картофи.

Нaчин на приготвяне: Филето се начуква на тънко и се изпържва заедно с гъбите и езика. След това се слага бялото вино, за да се задуши. В чинията, в която се сервира, се нареждат - първо месото, после езикът и накрая гъбите. Отгоре се настъргва кашкавалът. Залива се със соса. Отстрани се нареждат картофите.
Сосът се приготвя по следния начин: Доматът се нарязва в тиган, прибавят се сметаната и магданозът и се оставя да ври, докато се сгъсти.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Оранжерия-пирамида удвоява добивите

Чудесата на пирамидите са много: в тях практически няма бактерии, те действат като приемници на космическа енергия, във вътрешността им се установява уникален микроклимат. И всичко това е свързано с ф...

Кога и как се използва гипскартон?

Гипсокартонът е композитен материал във вид на листове, чиято дължина бива от 2,5 – 4,8 м, ширината 1,2 – 1,3 м и дебелина 8-24 мм. Основата на такъв лист е гипс, а външните повърхности са облицовани ...

Тревата – това зелено чудо

Наричат тревата коса на земята и едва ли има по-силно и по-вярно определение от това. Нейните владения в природата тръгват от морския бряг и от леговищата на реките и се извисяват до пустия свят на ск...

Украсете дома си с оригинална мозайка

Преди хиляди години хората събирали малки камъчета, парчета стъкло и отломки от керамична посуда, за да украсят своите домове с рисунки. Те покривали с мозайка подове, стени, тавани и дори мебели. М...

Начало