Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранителни, вкусови и диетични качества.
Отглеждане на пипер
В книгата на достъпен език са описани основните агротехнически мероприятия, свързани с отглеждането на пипера, както на открито така и в полиетиленови и стъклени оранжерии. Включена е информация за по-важните болести и вредители по пипера заедно с практични съвети за борба с неприятелите. Поместени са много рецепти за консервиране на пипер, камби, люти и чорбаджийски чушки.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на пипер” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Пирожки с извара Прoдукти: 500 г брашно, 20 г мая за хляб, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 ч.л. захар, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г извара, 2 жълтъка; мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне...
Телешки джолан в гювеч Прoдукти: 1 телешки джолан, 3-4 домата, 1 глава целина, 5 глави лук, 2 корена магданоз, 1 морков, 1 люта чушка, 1 кг картофи, 1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 500 мл че...
Преди да засадите овошки и ягодоплодни храсти, е необходима предварителна подготовка на почвата. Градините се правят за много години и грешките при засаждането понякога не е възможно да се поправят. ...
Думата депресия навлезе трайно в нашия речник, и всички ние поне веднъж в живота си сме изричали тайнствената фраза „Оставете ме, аз съм в депресия”. Най-често под депресия разбираме подтиснато настро...