Вече е септември и трябва да помислим за зимата. Вкусните туршии, апетитните лютеници и ароматните конфитюри украсяват в студените дни всяка българска трапеза. Сега е времето да се погрижим за тях.
ТУРШИИ, ЛЮТЕНИЦИ, ЗИМНИНА
В книгата са събрани над 400 изпитани рецепти за консервиране на плодове и зеленчуци. Включени са както рецепти за традиционните български лютеници и туршии, така и много предложения за оригинални кетчупи, сосове и полуготови зеленчукови храни. Специално внимание е отделено и на плодове – конфитюри, сладка, желета и мармалади. Книгата съдържа и практични рецепти за приготвяне на алкохолни и безалкохолни плодови напитки.
Откъде може да се закупи?
Книгата „ТУРШИИ, ЛЮТЕНИЦИ, ЗИМНИНА” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Видът плейоне формозан произхожда от Тибет. Там той успява да цъфти разкошно по скали, обхванати от мъхове, или върху стъбла и клони на загинали дървета. Затова е подходящ за отглеждане в алпинеуми ил...
Има едно място във Велинград, което всеки гостенин посещава. Заради него идват от далечни места в града с най-многото минерални извори. Това е Клептуза – истинско чудо на природата, облагородено от чо...
Кой и кога е пренесъл латинката по българските земи, не е известно. Най-вероятно това е сторил някой “латинянин”, както в далечни времена са били наричани западноевропейците. Оттам явно идва името н...
От древни времена са търсели помощта на лимона при дифтерит, болести на черния дроб, скорбут, жълтеница, отоци, ревматизъм, камъни в пикочния мехур, подагра, простуда, атеросклероза, авитаминоза и т....