Още рецепти » Боденското езеро и приказните гледки

 Боденското езеро и приказните гледки

Боденското езеро е известно като Бодензее, езерото Констанц или Швабско море, защото неговата голяма северна част се намира в Германия. Швейцария също е успяла да запази за себе си частичка от този рай, заедно със знаменития Рейнски водопад. Но центърът на светския живот на езерната област се пада на австрийския град Брегенц, който е разположен на южния бряг на езерото. Областта около Бодензее е известна като лозарски район.

Остров Майнау

Прочул се е със скулптурите от цветя, е собственост на шведското кралско семейство. Това е лятната му резиденция, като половината от островната територия е частно владение и там не са позволени посещенията. Но и на останалата част има какво да се види.

Опитните туристи съветват

Всички градове по бреговете на Боденското езеро имат старинен чар. Тесни улици, дървени къщи, чиито стени са украсени с исторически сюжети, буйни градини със здравец, старинни замъци, ресторанти, в които се предлага домашна храна, вълшебен мек климат – всичко това са предпочитани неща от туристите. Резервациите за хотел през лятото започват още през февруари. Разбира се, туристическите агенции са много, а на място има огромни табла, които могат да ви ориентират къде можете да се подслоните, като веднага позвъните на посочените номера от вградения телефон.
С местните красоти може да се запознаете по различен начин. Ако тръгнете пеша, трябва да следвате стрелките в син цвят. Не забравяйте да си вземете банския костюм.

Продължение на приказката

В езерото курсове извършват корабчета, лодки, има и ферибот. Но ако искате да не бързате и на спокойствие да се разходите по водната шир, най-добре е за 60 евро да си подсигурите двудневен тур с кану. Подобна разходка ще помните цял живот.
Ако вече ви е омръзнало да се печете на слънце или да се разхождате по брега, следващата ви цел са градовете на Боденското езеро. Най-големият е Костанц, влязъл в историята с името на чешкия реформатор Ян Хус. Званието за най-красив град си оспорват Линдау и Меесбург. Великолепни замъци, катедрали, тесни улички, красиви къщи карат туристите да изпадат във възторг.

Рейнският водопад

Това чудо на природата се намира на швейцарска територия и наистина представлява изключително зрелище. Смята се, че той е най-големият водопад в Европа. Тонове вода от височина 23 м при ширина 150 м с рев падат, разбиват се върху скалите и образуват във въздуха водна пелена.
Малки параходчета правят курсове от бряг до бряг и дават възможност на любознателните да се окажат сякаш вътре във водопада, а някои достигат дори скалите, които разделят водното чудо на две части. Най-смелите по издълбани в скалите стъпала се изкачват на специални площадки. Най-добрите снимки се правят от терасата при град Лауфен. А ресторантчетата и кафенетата сякаш нямат свършване.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Как да сготвим мерлуза

Шницели от мерлуза Прoдукти: 750 г филе от мерлуза, 1 к.ч. олио, 1 к.ч. бяло вино, 3 с.л. брашно, 1 с.л. краве масло черен пипер, сол . Нaчин на приготвяне: Начукваме филето и оформяме от него...

Лантаната се размножава с резници

Родът Lantana обхваща около 50 вида, които се срещат в топлите ариали на разпространение на Америка, Азия и Африка. Голям брой от тях имат много добри украсни качества. Най-интересни са видовете: ...

Кога не бива да се приема аспирин?

Аспиринът е утвърден отдавна като неизменно лекарство в домашната аптека, надценявано или недооценявано, но необходимо. Той е едно от най-старите лекарствени средства, производно на салициловата кисел...

Десерти с банани

Изненада с банани Прoдукти: 400 г ванилов сладолед, 6 банана, 15 г краве масло, 50 г захар, 4 с.л. ром, настъргана лимонова кора. Нaчин на приготвяне: Обелваме бананите и ги нарязваме надлъжно ...

Начало