Още рецепти » Боденското езеро и приказните гледки

 Боденското езеро и приказните гледки

Боденското езеро е известно като Бодензее, езерото Констанц или Швабско море, защото неговата голяма северна част се намира в Германия. Швейцария също е успяла да запази за себе си частичка от този рай, заедно със знаменития Рейнски водопад. Но центърът на светския живот на езерната област се пада на австрийския град Брегенц, който е разположен на южния бряг на езерото. Областта около Бодензее е известна като лозарски район.

Остров Майнау

Прочул се е със скулптурите от цветя, е собственост на шведското кралско семейство. Това е лятната му резиденция, като половината от островната територия е частно владение и там не са позволени посещенията. Но и на останалата част има какво да се види.

Опитните туристи съветват

Всички градове по бреговете на Боденското езеро имат старинен чар. Тесни улици, дървени къщи, чиито стени са украсени с исторически сюжети, буйни градини със здравец, старинни замъци, ресторанти, в които се предлага домашна храна, вълшебен мек климат – всичко това са предпочитани неща от туристите. Резервациите за хотел през лятото започват още през февруари. Разбира се, туристическите агенции са много, а на място има огромни табла, които могат да ви ориентират къде можете да се подслоните, като веднага позвъните на посочените номера от вградения телефон.
С местните красоти може да се запознаете по различен начин. Ако тръгнете пеша, трябва да следвате стрелките в син цвят. Не забравяйте да си вземете банския костюм.

Продължение на приказката

В езерото курсове извършват корабчета, лодки, има и ферибот. Но ако искате да не бързате и на спокойствие да се разходите по водната шир, най-добре е за 60 евро да си подсигурите двудневен тур с кану. Подобна разходка ще помните цял живот.
Ако вече ви е омръзнало да се печете на слънце или да се разхождате по брега, следващата ви цел са градовете на Боденското езеро. Най-големият е Костанц, влязъл в историята с името на чешкия реформатор Ян Хус. Званието за най-красив град си оспорват Линдау и Меесбург. Великолепни замъци, катедрали, тесни улички, красиви къщи карат туристите да изпадат във възторг.

Рейнският водопад

Това чудо на природата се намира на швейцарска територия и наистина представлява изключително зрелище. Смята се, че той е най-големият водопад в Европа. Тонове вода от височина 23 м при ширина 150 м с рев падат, разбиват се върху скалите и образуват във въздуха водна пелена.
Малки параходчета правят курсове от бряг до бряг и дават възможност на любознателните да се окажат сякаш вътре във водопада, а някои достигат дори скалите, които разделят водното чудо на две части. Най-смелите по издълбани в скалите стъпала се изкачват на специални площадки. Най-добрите снимки се правят от терасата при град Лауфен. А ресторантчетата и кафенетата сякаш нямат свършване.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Вашите рецепти за ястия с гъби

АНТОНИЯ КОЕВА, гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО Гъби със сметана Прoдукти: 500 г гъби, 1 глава лук, 3-4 с.л. олио, 3-4 скилидки чесън, 1 ч.ч. бяло вино, 2 ч.ч пилешки бульон, 1 ч.ч. сметана, 200 г кашкав...

Размножаване на рози

Поради високите си декоративни качества , розите винаги са заемали първо място между цветните видове. За разлика от други, които са предизвиквали само временно увлечение. Сред тях на най-голяма поп...

Енергията на цветята

Винаги ще имаме нужда от стайни растения и цветя около себе си - и вкъщи, и в офиса. Освен че са много красиви, те притежават и лечебни свойства, стига да се поставят на подходящото място. Ароматоте...

Закуски със сирене

Кифлички със сирене Прoдукти: 1 кг тесто за пица, 250 г сирене, 2 яйцa. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с едно от яйцата. Разделяме тестото на 16 части и разточваме кори...

Начало