Продукти:
• 4 кг зелен фасул
• 2 кг моркови
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 7 глави чесън
• 4 връзки копър
• черен пипер
За маринатата:
• 1 л вода
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Опукваме леко чушките. Нарязваме фасула на парченца по 2 см. Нарязваме морковите на колелца.
Възвираме марината от изброените продукти и попарваме фасула 4-5 мин. Отцеждаме и го смесваме с останалите продукти.
Пълним сместа в буркани и заливаме с марината. Затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...