Продукти:
• 4 кг пиперки
• 1 кг зелени доматчета
• 10-12 глави лук
• 3 глави чесън
• 3 глави карфиол
• 500 г бамя
• няколко люти чушлета
• магданоз
За саламурата:
• 4 л вода
• 1 л оцет
• 5 к.ч. сол
• дафинови листа
• 10 листа от дюля или вишна
• парчета хрян
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, а останалите зеленчуци режем като за гювеч. Смесваме всичко и редим в буркани, като тук-там слагаме магданоз.
Приготвяме марината от изброените продукти, кипваме я и когато изстине заливаме зеленчука в бурканите. Запечатваме плътно и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...