Продукти:
• 5 кг камби
• 1 кг корнишони
• 1 кг малки лукчета (арпаджик)
• 800 мл оцет
За маринатата: (на 2 л вода)
• 150 г сол
• 150 г захар
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семенната част и ги режем на 8 парчета. Избираме млади и пресни краставички и ги режем на колелца. Кипваме 2 л вода заедно със захарта и солта.
В буркани сипваме по 80 мл оцет. Редим плътно краставички, камби, лукчета и отново камби. Доливаме с горещата марината и запечатваме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...