Продукти: (за 6 порции)
• 250 г дребна речна риба
• 250 г по-едра речна риба
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• оцет, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрата риба, посоляваме и я напръскваме с оцет.
Заливаме по-дребната риба с подсолена вода и я варим, докато омекне. После я отцеждаме, леко я претриваме през цедка и я връщаме в тенджерата. Прибавяме към получения бульон още вода, така че течноста да стане около 1200-1300 мл.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото, докато омекне. Прибавяме ситно нарязания чесън и размитото в 1-2 к.ч. топла вода доматено пюре. Поръсваме червения пипер, задушаваме 2-3 мин и сипваме сместа в чорбата. Варим на умерен огън.
Когато чорбата кипне, прибавяме едрите рибени парчета, наливаме виното и продължаваме да варим на тих огън. След 10 мин поръсваме черния пипер. Варим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Подправяме с лимонов сок и сол. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...