Продукти:
• 125 г краве масло
• 1/2 ч.ч захар
• 1 яйце
• 1 с.л кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч брашно
• 1 к.ч. сладко по избор
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето заедно със захарта и маслото. Прибавяме киселото мляко и брашното с бакпулвера. Омесваме гладко тесто, от което правим топки колкото голям орех.
Редим топките в намаслена и набрашнена тавичка. С пръст правим малка вдлъбнатина върху всяка от тях и слагаме там по малко от сладкото и по една орехова ядка.
Печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...