Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г пъстърва
• 500 г спанак
• 1-2 домата
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. препечено брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 парче корен от хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на дребно. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме рибата на кубчета и слагаме да се вари в спаначения бульон заедно с настъргания лук и обелените и ситно нарязани домати.
Когато рибата омекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко топла вода и сварения спанак. Доваряваме супата още 5-6 мин, сгъстяваме я с препеченото брашно, размито с малко топла вода, посоляваме и подправяме с настъргания хрян и препърженото масло.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...