Кулинарни рецепти » Рибена чорба по гръцки

 Рибена чорба по гръцки

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г морска риба
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 2 домата
• 1 стрък праз
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 4 с.л. сметана
• 1 дафинов лист
• 4 зърна черен пипер
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата на рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 5-6 ч.ч. студена вода. Прибавяме кожата и нарязаните зеленчуци. Посоляваме, прибавяме зрънцата черен пипер и варим супата на умерен огън. Когато се свари, изваждаме месото и прецеждаме бульона.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното и я сипваме в бульона заедно с обелените и настъргани домати. Прибавяме счукания чесън и сметаната, връщаме рибните парчета, поръсваме с черен пипер и оставяме супата да ври още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало