Кулинарни рецепти » Супа от риба със спанак

 Супа от риба със спанак

Продукти: (за 4 порции)
• 500 г мерлуза
• 3 с.л. олио
• 250 г спанак
• 3 стръка пресен лук
• 3 домата
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината и 1 с.л. вода, задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и част от доматите. Прибавяме нарязания спанак. След като и той се задуши, посоляваме, заливаме с гореща вода или бульон и варим около 20 мин.

Прибавяме нарязаната на кубчета риба, останалите домати, нарязани на дребно, и ситно нарязания джоджен. Варим супата още 10-15 мин, отстраняваме от огъня и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце и брашното. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало