Продукти за 8-10 порции:
• 100 г дребен бял боб
• 150 г бекон
• 100 г шунка
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 1 тиквичка
• 200 г грах
• 100 г сварен ориз
• 2 л месен бульон
• 2 скилидки чесън
• 4 домата
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• босилек, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме.
Нарязваме шунката и бекона на малки кубчета и заедно със ситно нарязания лук ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедения боб и граха и също ги запържваме. Сипваме бульона и оставяме сместа да ври 25-30 мин на умерен огън.
Прибавяме ситно нарязаните зелен лук, тиквичка и моркови, счукания чесън, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Доваряваме на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати.
Поръсваме готовата супа с настъргания кашкавал и ситно нарязан босилек.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...