Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 с.л. вегета
• 2-3 домата
• 50 г шунка
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка захар
• 2 с.л. сметана
• 2-3 листчета босилек
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л. трохи от сух бял хляб
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Наливаме в тенджера 5-6 ч.ч. студена вода, посоляваме и кипваме на огъня. Когато водата заври, прибавяме вегетата, захарта, червения пипер, обелените и настъргани домати, ситно нарязаната шунка и листенцата босилек. Захлупваме и варим 5-6 мин.
Подправяме супата със сметаната и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня. Прибавяме изпържените в маслото хлебни трохи и поднасяме веднага. /Вместо с шунка можем да направим супата с телешки салам или с кренвирши./
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...