Кулинарни рецепти » Супа от телешка глава

 Супа от телешка глава

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 телешка глава /около 1 кг/
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 5-6 домата
• 1 дафинов лист
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, заливаме ги със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата възври, посоляваме.

След 1 час прибавяме лука, морковите, целината и дафиновия лист. Когато месото започне да се отделя от костите, обираме го и го нарязваме, а бульона прецеждаме и отново слагаме на огъня.

Щом бульонът възври, прибавяме обелените, изчистени от семето и настъргани домати. След 10-15 мин прибавяме нарязаното месо и оставяме да възври. Застройваме супата с яйцето и киселото мляко и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало