Продукти: (за 4 порции)
• 250 г телешко шкембе
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. оцет
• 2 яйца
• кората от половин лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 дафинови листа
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме шкембето в херметическа тенджера с дафиновите листа, ситно нарязания магданоз, цялата обелена глава лук и кората от лимона. Наливаме 2 л вода и варим около 3 часа на бавен огън.
Когато се свари добре, изваждаме шкембето, нарязваме го на дребно, а в прецедения бульон разбъркваме счукания чесън и 2-3 с.л. оцет.
Пускаме нарязаното шкембе и оставяме малко да поври. Отстраняваме от огъня, застройваме с разбитите яйца и поръсваме с червен пипер.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...