Кулинарни рецепти » Бърз щрудел

 Бърз щрудел

Продукти:

1. 200 г готови кори
2. 2 ябълки
3. 4 с.л. захар
4. 3 с.л. смлени орехи
5. 1 яйце
6. 1 ч.л. канела
7. 1 пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на ситно ренде. Смесваме ги със захарта, смлените орехи и част от размекнатото масло.

Намазваме всяка кора с разтопено масло, подреждаме ги една върху друга и ги разрязваме на две половинки. Слагаме едната на дъното на тавичката и разстиламе отгоре ябълковата смес така, че да остане на 2 см от стените на тавичката.

Покриваме с останалите кори и прищипваме краищата с мокри пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце, поръсваме с канелата, размесена с малко пудра захар, разрязваме щрудела на парчета и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало