Продукти:
• 250 г грах
• 200 г шунка
• 1 малка бяла ряпа
• 1 глава лук
• 1,5 л зеленчуков бульон
• 2 с.л. масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме бульона на огъня и прибавяме граха, нарязаната на кубчета шунка и нарязаната ряпа. Варим до готовност.
Накрая посоляваме и застройваме със ситно нарязания лук, който сме запържили в разтопеното масло. При поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...