Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 яйце
• 2 с.л. разтопено краве масло или олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1-2 ч.ч. подсолена вода. Когато набъбне, наливаме прясното мляко. Кипваме чорбата, отстраняваме от огъня и прибавяме натрошеното сирене. Веднага след това заливаме със застройка от разбитото яйце и разтопеното масло.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...