Кулинарни рецепти » Картофена супа с праз

 Картофена супа с праз

Продукти: (за 4 порции)
• 3 стръка праз
• 4-5 картофа
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 2 жълтъка
• сок от половин лимон
• черен пипер, сол

Нарязваме бялата и зелената част на праза на колелца, широки около 1 см. Заливаме с 4-5 ч.ч. вода, прибавяме обелените и нарязани на филийки картофи, посоляваме и оставяме да ври, докато се сварят напълно празът и картофите.

Пресоваме и слагаме супата наново да ври с прясното мляко и маслото 10 мин.

Отстраняваме супата от огъня и подправяме с жълтъците и лимоновия сок. Поднасяме супата поръсена с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало