Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 3 жълтъка
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. ким
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното в малко студена вода и внимателно прибавяме добре разбитото кисело мляко. На тънка струйка доливаме 500 мл топла вода, като непрекъснато бием с тел. Слагаме супата на огъня и продължаваме да бием, докато кипне.
Отстраняваме от огъня и прибавяме смления ким, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Пускаме бучката масло и застройваме с разбитите жълтъци. Поднасяме супата с кубчета хляб, запържени в масло.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...