Продукти: (за 8 порции)
• 250 г кисело зеле
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 3-4 картофа
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. зелев сок
• 2,5 л вода
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно зелето, лука и картофите и ги запъжваме в сгорещеното олио. Добавяме 1 к.ч. вода и задушаваме до омекване.
Поръсваме червения пипер, добавяме дафиновия лист и 4-5 зърна черен пипер, разбъркваме и прехвърляме продуктите в дълбока тенджера.
Наливаме зелевия сок и останалата вода. Прибавяме нарязаното на кубчета цвекло, което предварително сме сварили във вода и оцет. Оставяме супата да ври още 10-15 мин.
Подправяме с черен пипер. Не солим.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...