Кулинарни рецепти » Медена пита

 Медена пита

Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. нарязани орехи
• 300 мл вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Възвираме водата заедно със захарта и меда. Отстраняваме от огъня и оставяме сместа да изстине. При непрекъснато бъркане прибавяме орехите, брашното, пресято със содата, и канелата.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовата пита да изстине и я поръсваме с пудра захар.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало