Продукти:
• 100 г зрял фасул
• 100 г къси макарони
• 150 г млад грах
• 250 г спанак
• 1 голяма глава лук
• 1 стрък праз
• 1 картоф
• 2 моркова
• 3 с.л. зехтин
• 2,5 л месен бульон
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, наливаме 2-3 ч.ч. от бульона и варим около 1 час на тих огън.
Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните на кубчета картоф и моркови. След десетина минути сипваме фасула и наливаме останалия бульон.
Захлупваме и варим още 1 час. После слагаме нарязания спанак, магароните и граха, подправяме с черен пипер, захар и сол и доваряваме супата.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...