Кулинарни рецепти » Словашка картофена супа

 Словашка картофена супа

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1,5 л костен бульон
• 300 г картофи
• 250 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г мая
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. галета
• индийско орехче
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме маята с маслото, докато започне да мирише и да се сгъстява. Отстраняваме от огъня прибавяме яйцето и галетата и посоляваме. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко мляко.
Омесваме средно твърдо тесто и правим от него малки топчета - кнедлички.

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода, след което изливаме водата в отделен съд. Заливаме картофите с мляко, посоляваме ги и ги разбиваме на гладко пюре.

Заливаме с водата от картофите и бульона, добавяме настърганото орехче и ситно нарязания магданоз, опитваме на сол и възвираме.

Пускаме кнедличките във врящата супа и варим, докато омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало