Продукти:
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 к.ч. ориз
• 2 стръка праз
• 2-3 с.л. олио
• 3 ч.ч. зелев сок
• 15-20 маслини
• 1 с.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме и сваряваме в малко количество вода. Поръсваме с олиото и червения пипер, наливаме зелевия сок и 4 ч.ч. прясна вода и кипваме на огъня.
Прибавяме ориза, ситно нарязания праз и почистените от костилките маслини. Варим на умерен огън, докато ориза омекне. Накрая опитваме на сол и подправяме с черен пипер на вкус.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...