Продукти:
• 800 г картофи
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 6 яйца
• 150 г сирене
• 1 малка кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на тънки филийки. Сваряваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с яйцата, сметаната, натрошеното сирене, счукания чесън и ситно нарязания лук.
В намаслена тавичка нареждаме 1 ред картофи и застиламе с пласт от гъбената смес. Отново картофи и отново гъби. Завършваме с гъбена смес. Печем тортата 1 час във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...