Кулинарни рецепти » Картофена торта

 Картофена торта

Продукти:

• 800 г картофи
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 6 яйца
• 150 г сирене
• 1 малка кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на тънки филийки. Сваряваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с яйцата, сметаната, натрошеното сирене, счукания чесън и ситно нарязания лук.

В намаслена тавичка нареждаме 1 ред картофи и застиламе с пласт от гъбената смес. Отново картофи и отново гъби. Завършваме с гъбена смес. Печем тортата 1 час във фурна, загрята до 180 градуса.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало