Продукти: (за 4 порции)
• 100 г скариди
• 8 яйца
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със сол и черен пипер и постепенно прибавяме разтопеното масло. От получената смес изпържваме четири омлета.
Изчистваме скаридите от черупките и леко ги запържваме в сгорещена мазнина. Разпределяме изпържените скариди по равно върху омлетите. След това прегъваме омлетите и сервираме.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...